Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 09:22

Шпанија без места за грађане, само за туристе

Шпанска Малага тренутно је најтраженија туристичка дестинација на свету, према подацима портала „Ер Би-Ен-Би”. Тамошњи становници говоре о лавини која се почела котрљати пре неколико месеци и од тада не јењава. То доноси огромне своте новца, али има и своје наличје. Фото: Unsplash/quinoal „Знам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да то не сме да се прича, али једва подносим туристе. Чим видим неког, осетим аверзију, иако знам да они нису криви за ту ситуацију,” “, каже Гиселе Бруни (35).
Ова Шпанкиња већ годину дана тражи повољан стан и сваке седмице издваја све више новца за храну и остале потрепштине.
У Малаги цене расту брже него било где другде у Шпанији и то пре свега због туриста. Неколико година пре короне већ је постајало очито да би Малага могла постати још једна Барселона, ​​​​Амстердам или Венеција, градови који се једва носе с бројем туриста, пише Дојче веле.
„Газдарица нам је мало пре пандемије први пут рекла да морамо да се иселимо, јер кућицу на променади уз плажу у којој су живели требало је реновирати за изнајмљивање​​ туристима,” каже Бруни.
Ова жена то прича испред трошне куће у којој су некада живели рибари. Много их је у Педрегалеју, забаченом делу града.
Бруни је у међувремену дигла руке. Овде живи с петогодишњом кћерком. Док прича, комшије преко пута долазе кући. „Они живе у Педрегалеју 17 година, и они су избачени из претходног стана.“
Навала на јужни шпански град почела је пре годину дана када су у целом свету ублажена ограничења због короне. Чини се да цео свет сада жели у Малагу – због благе климе, мора, опуштене атмосфере, културне понуде. Ове године слави се и година Пабла Пикаса који је овде рођен.
„Кирије су сада толико високе да више нико не може да их плати. Минимална плата је нешто више од 1.000 евра, а данас се толико плаћа за двособни стан. И како да то функционише, жали се Бруни.
Poljoprivrednici: Izvinjavamo se svim građanima kojima smo pravili neprijatnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанија без места за грађане, само за туристе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.