Гвајана: Ученица подметнула пожар јер јој је одузет мобилни телефон

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 08:56

Гвајана: Ученица подметнула пожар јер јој је одузет мобилни телефон

Пожар у школском интернату у Гвајани, у којем је погинуло 19 деце, подметнула је ученица након што јој је домска управа одузела мобилни телефон, саопштила је полиција. Фото: Unsplash/SAVA86 Пожар је захватио дом за ученике у оквиру школе у Махдију, градићу у централном делу јужноамеричке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државе Гвајане у понедељак око поноћи, а већина деце од којих је најмлађе имало пет година, је преминуло на лицу места, преноси Ројтерс.
„Ученица је осумњичена да је подметнула разорни пожар јер су јој дежурни наставници одузели мобилни телефон”, наводи се у јучерашњем саопштењу полиције.
Градоначелник Махдија Дејвид Адамс раније је Ројтерсу потврдио наводну умешаност ученице и саопштио да она није повређена у пожару. Он је додао да не може да потврди да ли је ученица у притвору, а у саопштењу полиције се не помиње хапшење, наводи британска агенција.
Још скоро 30 друге деце је хоспитализовано због повреда задобијених у овом пожару.
Специјалисти за опекотине, психијатри и друго медицинско особље пружили су помоћ повређеној деци и њиховим породицама, саопштиле су здравствене власти.
Председник Ирфан Али састао се у понедељак са родитељима погинулих, након посете болници у Махдију и прогласио тродневну националну жалост, преноси Танјуг.
Sunak: Zapad spreman da godinama podržava Kijev

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гвајана: Ученица подметнула пожар јер јој је одузет мобилни телефон се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.