Вучић: Ескобар да обнави градиво и прочита шта пише у Бриселском споразуму

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 08:06

Вучић: Ескобар да обнави градиво и прочита шта пише у Бриселском споразуму

Председник Србије Александар Вучић поручио је специјалном изасланику САД за Западни Балкан Габријелу Ескобару, поводом његове изјаве да САД чекају предлог Приштине за ЗСО, “да обнови градиво“ и прочита шта пише у Бриселском споразуму. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Да прочита >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шта пише у Бриселском споразуму и његовим анексима, у принципима. Никакве ингеренције и компетенције нису на приштинским властима“, рекао је Вучић.
Вучић је јуче за РТС, на констатацију да је јутрос на згради општине у северном делу Косовске Митровице постављена нова застава тзв. Косова. Да је најављено полагање заклетве албанских градоначелника на северу КиМ у четвртак. Да из Приштине кажу да нема ЗСО док се Срби не врате не у институције. Док Борељ издваја Србију за неусклађивање са санкцијама Русији, рекао “да је Борељ у праву“.
„Борељ је у праву. Србија је једина није увела санкције Русији“, рекао је Вучић. Истакао да Србија једина води своју политику самостално и независно.
„Док можемо да водимо самосталну и независну политику, то ћемо да чинимо. Кад не будемо могли, о томе ћу обавестити грађане, али успевамо већ годину и три месеца да чувамо наше ставове које смо формулисали“, рекао је Вучић. Што се тиче ситуације на КиМ, навео је да је она изузетно тешка. Да смо захваљујући, како је навео, „трпељивости, мудрости, памети и бојкоту свега што су албанке институције на северу, успели да сачувамо мир и стабилност“.
„То њих додатно иритира. Ми смо успели да сачувамо мир и стабилност“, рекао је Вучић.
Он је захвалиио Србима са КиМ на „одговорности, озбиљности и огромној подршци“. Додао да мисли да ће процентуално броју становника највећи број људи доћи са КиМ на велики скуп у петак, 26. маја.
„Желим да захвалим онима који су пешице кренули ка Београду, то нису људи који су обавезујући страначки симпатизери. То су људи који воле своју Србију и знају колико смо се заједно борили за наш народ на КИМ и то ћемо наставити да радимо“, рекао је Вучић.
Поводом изјаве председник скупштине привремених приштинских институција Глаука Коњуфце да нема ЗСО без повратка Срба у институције, он је додао да Приштина нема право да предлаже било какве предлоге.
„Нити нас то интересује нити нас занима, нити ћемо да учествујемо у тим глупостима којима могу очи да нам замажу. Ово одговарам америчком посреднику, само вас молим прочитајте то што пише“. Рекао је Вучић, још једном се осврћући на изјаву Ескобара о ЗСО.
Skupština danas nastavlja raspravu o bezbednosnoj situaciji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Ескобар да обнави градиво и прочита шта пише у Бриселском споразуму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.