Анчелоти: Шпанија није расистичка земља, Винисијус је жртва

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 07:53

Анчелоти: Шпанија није расистичка земља, Винисијус је жртва

Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти изјавио је данас да Шпанија није расистичка земља, али је додао да у њој постоји расизам као и на другим местима. Анћелоти се на данашњој конференцији за медије осврнуо на инцидент од пре два дана када су навијачи Валенсије на расној основи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вређали фудбалера мадридског клуба Винисијуса Жуниора. Фото: Танјуг/AP/Manu Fernandez „Винисијус је жртва онога што се дешава, он није кривац. Жртве су и навијачи, који се беспрекорно понашају. Када кажем стадион ‘Местаља’ не мислим на 46.000 навијача. Већ на групу која се понашала веома лоше, као на мечу са Мајорком или Ваљадолидом”, рекао је Анчелоти, пренео је званични сајт мадридског клуба.
Винисијус је искључен у самом финишу меча са Валенсијом пошто је ударио противничког играча.
„То се догађа Винисијусу, али и многим другима. Али то није рат, то је спорт. И ту имамо сјајну прилику да станемо на крај свему овоме”, рекао је тренер Реала уочи утакмице против Рајо Ваљекана.
Анчелоти је истакао да је сада право време да надлежне власти у Шпанији предузму „драстичне мере” у борби против расизма на фудбалским стадионима.
„Сада је право време за предузимање драстичних мера. Институције сада имају прилику да предузму драстичне мере у вези са овом важном темом. Ово може бити одлична прилика да се ствари брзо промене. Видећемо шта ће да се догоди. Апелујем и на ФС Шпаније, као и на челнике Ла Лиге”, додао је тренер Реала.
Haland: Život mi se promenio, ali neću da se žalim

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Анчелоти: Шпанија није расистичка земља, Винисијус је жртва се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.