Француска забранила кратке домаће летове на локације где се може стићи возом

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 07:13

Француска забранила кратке домаће летове на локације где се може стићи возом

Француска је забранила домаће авионске летове на кратким раздаљинама тамо где постоје алтернативе у виду железничког саобраћаја. У покушају да смањи емисије угљен-диоксида. Фото: Unspalsh/L.Filipe C.Sousa Закон је ступио на снагу две године након што је у парламенту изгласано укидање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рута на којима се исто путовање возом може обавити за мање од два и по сата.
Забрана се једино не односи на авио-саобраћај између Париза и појединих градова. Укључујући Нант, Лион и Бордо, као ни на транзитне летове.
Привремени шеф индустријске групе А4Е, Лоран Донсил оценио је да ће „забрана ових путовања имати само минималне ефекте“ на производњу угљен-диоксида.
Он је додао да би владе уместо тога требало да подрже „стварна и значајна решења“.
SAD sprema odgovor na kinesku zabranu prodaje čipova kompanije Mikron Tehnolodži

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска забранила кратке домаће летове на локације где се може стићи возом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.