Кишида: Јапан не планира да постане чланица НАТО-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 07:00

Кишида: Јапан не планира да постане чланица НАТО-а

Јапански премијер Фумио Кишида саопштио је данас да та земља не планира да постане чланица НАТО-а. Потврдио је да постоји план алијансе да отвори канцеларију за везу у Јапану. Фото: Танјуг/AP Photo/Vincent Thian Кишидина изјава је уследила након што је јапански амбасадор у Вашингтону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << раније овог месеца рекао да војни пакт који предводе САД планира канцеларију у Токију, прву такву у Азији, како би се олакшале консултације у региону, преноси Ројтерс.
Канцеларија за везу омогућиће комуникацију алијансе с партнерима. Као што су Јужна Кореја, Аустралија и Нови Зеланд. Пре свега у контексту геополитичких изазова, као што су Кина и Русија.
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг посетио је Јапан у јануару и обећао са премијером Фумијом Кишидом да ће ојачати везе у суочавању са историјским безбедносним изазовима. Мислећи на напад Русије на Украјину и растућу војну моћ Кине, наводи Ројтерс.
SAD sprema odgovor na kinesku zabranu prodaje čipova kompanije Mikron Tehnolodži

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишида: Јапан не планира да постане чланица НАТО-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.