Брнабић: Гашић иде у Прибој да би се људи остили безбедније

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 19:01

Брнабић: Гашић иде у Прибој да би се људи остили безбедније

Скупштина Србије завршила је данашњи рад у 18.00 часова, а расправу о владином извештају о безбедносној ситуацији у земљи после два масовна убиства наставиће сутра. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIÆ/ nr Премијерка Ана Брнабић рекла је да је министар унутрашњих послова Братислав Гашић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << отишао нешто раније са седнице јер треба да иде у Прибој, да разговара са људима како би се смањиле тензије у том граду после убиства младића Ервина Ћ. кога је у петак усмртио припадник полиције Игор А.
Брнабић је рекла и да Гашић иде у Прибој како би држава у том граду била још присутнија и да људи који тамо живе осете да је уз њих.
Шеф посланичког клуба Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је да та странка подржава мере које је предузела Влада Србије после два масовна убиства укључујући ревизију издатих дозвола за оружје, као и строжа правила за издавање оружја.
Он је рекао да подржавају и смањење старосне границе за кривично гоњење са 14 на 12 година и запошљавање 1.200 полицајаца у школама.
„Драго ми је што се запошљава толико полицајаца, треба да се запосли још и да се врати позорнички полицајац, који је био ауторитет“, рекао је Јованов.
Додао је да посебно подржава формирање Савета за борбу против вршњачког насиља и насиља на интернету.
Јованов је оптужио опозицију да покушава да политички профитира из трагедија које су се десиле у Србији, али да то не доноси резултате и оценио да ће поново доживети дебакл на изборима, као што се већ десило.
„Све док ми на јавној сцени будемо имали људе који у оваквим стварима виде шансу, тешко ћемо моћи да направимо искорак као друштво“, рекао је Јованов.
Predsednik Vučić obišao porodice ubijenih u Mladenovcu i Smederevu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Гашић иде у Прибој да би се људи остили безбедније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.