Бнрабић: Опозиција користи људске трагедије за политичку борбу

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 17:50

Бнрабић: Опозиција користи људске трагедије за политичку борбу

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас у Скупштини Србије да опозиција да има идеју како политички да победи не би користила људске трагедије за политичку борбу и оценила да је народна посланица Мариника Тепић изјавом да је за сузе председника Вучића у Малом Орашју касно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пробила још једно дно. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић „Још једно дно данас је пробијено. Председник Александар Вучић посећује данас Мало Орашје и Дубону, разговара са породицама које су изгубили своје ближње у масакру почињеном раније овог месеца. Не могу да замислим колико не можемо да будемо људи, да Мариника Тепић каже, веровали или не, да је касно отишао и да је за његове сузе касно. Ко сте ви да одређујете шта је рано, а шта касно?“, упитала је Брнабић реагујући на излагање Тепић.
Она је рекла и да су породице жртава плакале заједно са председником, али да је народна посланица тим породицама рекла да је за те сузе касно и упитила како неко може да буде толики нечовек и да говори у име тих пороица. „Да је отишао 48 сати после масакра, било би рано“, рекла је Брнабић и упитала опозиционе посланике ко су они да се баве тако дубоким и осетљивим стварима и зашто мисле да је то домен политичке борбе.
„Зар смо изгубили сав морал у овако тешком тренутку. Тада 2007. године када је побијено деветоро да ли је тадашњи председник ишао да посети породице које су изгубиле своје најближе“, навела је она и нагласила да се не сећа да је те 2007. било ко из опозиције замерио власти или председнику што није отишао да обиђе породице.
Према њеним речима, тако је било зато што је тада ваљда постојала људскост пре политике, а за опозицију у Србији данас је све политика. “Да имате идеју како политички да победите, не бисте морали да користите најужасније људске трагедије за политичку борбу“, оценила је Брнабић.
„Они који позивају на насиље су борци против насиља, а ми који говоримо да свако мора да има своје мишљење, да свако мора да има слободу да га искаже, … да ће се власт мењати, али на изборима – ми смо насилници, то је још једно врзино коло лудила“, оценила је премијерка.
Она је додала и да опозиција нема никакву комуникацију са тим породицама па да би знала шта они мисле о томе. „Ви знате ми не знамо шта је борба против насиља, тај политички опортунизам је направио блато и каљугу у којој се сви ваљамо упркос трагедији у земљи, трагедија није успела да нас врати на мод људскости, пробудила је најгоре у политичарима“, рекла је она и истакла да се од опозиције није чула ниједна реч о мерама и како да се изборимо са последицама трагедије.
Брнабић је подсетила и на раније изјаве Маринике Тепич и оценила да посланица мења вредности у зависности од тога како јој у том тренутку одговара.
“Зашто нисте осудили Јову Бакића који је рекао да нас не можете победити на изборима, али ћете нас зато јурити по улици? Јесу ли то ваше вредности“, упитала је Брнабић.
Она је додала и да опозиција када им одговара, као за време короне, шири ксенофобију, а неко време касније Тепић стаје у заштиту миграната.
Подсетила је и на то да ју је Тепић када је постала председница Владе, назвала хомопремијерком што је отворено ширење хомофобије. „А онда, прошле године, иста та особа, иде да пружи подршку ЛГБТ грађанима, жели да шета са њима, јер јој је то тада било политички згодно. Све може, све иде и све је дозвољено”, закључила је премијерка.
Тепић је претходно у расправи реаговала на одлазак предсеника Александра Вучића у село у коме се десио масакр и разговарао са породицама погинулих наводећи да је за “његове сузе касно”.
Brnabić: Očekivala sam da će sednica početi izvinjenjem dr Pejović Milovančević

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бнрабић: Опозиција користи људске трагедије за политичку борбу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.