Држављани Србије вечерас се „евакуационим“ летом „Ер Србије“ враћају са Сицилије

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 17:25

Држављани Србије вечерас се „евакуационим“ летом „Ер Србије“ враћају са Сицилије

Држављани Србије који су остали на Сицилији, после отказивања летова ЈУ538 и ЈУ539 у понедељак између Катаније и Београда, вратиће се вечерас летом Ер Србије, речено је Тањугу у српској авио-компанији. Фото: Танјуг/Лука Филиповић Очекује се да ће „евакуациони“ лет којим је планирано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се врате путници полетети из Катаније вечерас у 22.10 часова по локалном времену.
Како је наведено, Ер Србија од раних јутарњих часова ради на организацији лета којим ће се из Катаније на Сицилији вратити путници који су у том граду остали после отказивања јучерашњих летова.
„Реч је о посебној врсти лета који захтева специјалну организацију, тако да српска национална авио-компанија није желела да се оглашава пре него што је обезбедила све неопходне слотове и дозволе. Ер Србија је одлучила да организује специјални лет, имајући у виду да је преусмеравање путника на алтернативне летове других компанија изузетно отежано због недостатка капацитета, услед великих поремећаја у саобраћају због активности вулкана Етна. Није нам познато да је било која друга компанија од оних које су јуче отказале летове организовала евакуациони лет“, наводе из Ер Србије за Танјуг.
Ер Србија је о терминима „евакуационог“ лета обавестила туристичке агенције, а уједно позива и путнике у Катанији да се упуте ка тамошњем аеродрому и јаве партнеру Ер Србије који нашој компанији на том аеродрому пружа услугу земаљског опслуживања.
Као што је јуче саопштено, Ер Србија је због активности вулкана Етна на Сицилији, била принуђена да откаже јучерашње летове између Београда и Катаније.
Због активности вулкана, све време је и после отварања аеродрома на снази било тзв. наранџасто упутство надлежних ваздухопловних власти којим се због присуства штетне вулканске прашине не препоручује слетање и полетање са аеродрома у Катанији и којим се компанијама оставља могућност да лете на сопствену одговорност.
Укупно 17 летова различитих компанија је отказано или преусмерено, док су неке на своју одговорност обавиле летове.
Ер Србија је у циљу заштите безбедности својих путника и чланова посаде, имајући у виду проблеме које вулканска прашина може да направи на авионским моторима, отказала летове.
Predsednik Vučić obišao porodice ubijenih u Mladenovcu i Smederevu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Држављани Србије вечерас се „евакуационим“ летом „Ер Србије“ враћају са Сицилије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.