Брнабић: Очекивала сам да ће седница почети извињењем др Пејовић Милованчевић

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 13:26

Брнабић: Очекивала сам да ће седница почети извињењем др Пејовић Милованчевић

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас у Скупштини Србије да је очекивала да ће седница почети извињењем докторки Милици Пејовић Милованчевић, чију је стручност током расправе прошле недеље довео у питање Мирослав Алексић из Народне странке. Фото: Страхиња Аћимовић На >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << седници Скупштине Србије на којој се разматра безбедносна ситуација у земљи након масовних убистава у ОШ „Владислав Рибникар“ и у околини Младеновца, премијерка је рекла да је докторка Пејовић Милованчевић, в.д. директора Института за ментално здравље, од када се догодио масакр у ОШ Владислав Рибникар, налази на „првој линији фронта“.
Сем тога, додала је Брнабић, она је и потпредседница Радне групе за заштиту менталног здравља младих, коју је недавно основала Влада Србије. “Мислим да је било важно да данашња седница започне извињењем докторки Пејовић Милованчевић, чију су стручност поједини представници опозиције довели у питање прошле недеље. Али то нажалост нисмо чули. То је јединствени случај у историји, да један политичар напада стручњака, докторку из Института за ментално здравље, која је већ двадесет дана са децом и бори се у првим редовима. Али то се није догодило. Невероватно је да се у Народној скупштини руши кредибилитет Института за ментално здравље. Људски бих вас замолила да то више на овом месту никада не урадимо”, рекла је Брнабић.
Она је додала и да у досадашњој расправи није чула ниједан предлог мера који би допринео да се превазиђу последице трагичних догађаја, осим оних , како је навела, да Александар Вучић поднесе оставку. “Кажете предлагали сте мере на протестима: смена Гашића, Вулина, гашење медија који вам се не свиђају, смена РЕМ-а, која нема никакве везе са нама. То је нешто што је на вама, изволите иницирајте смену.
Али ево да питам како би то спречило овакву трагедију у будућности? Такви захтеви немају везе са трагедијом које се десила, имају везе да политиком. Мере које је део опозиције до сада предлагао, већ су дале неке резултате“, рекла је Брнабић.
Она је навела да је јуче у центру Београда, док је седео у кафићу, нападнут политички аналитичар Дејан Вук Станковић. „Охрабрили су се људи, почели су да нас јуре по улицама, послушали су вас. Јер ви се борите против насиља тако што вршите насиље над осталим грађанима блокирајући аутопут, мост Газела, међународни путни правац. Постоје грађани који смеју да врше насиље над другим грађанима јер су елита, у праву су, шта год они кажу то је у реду. А они други грађани немају право на слободно кретање, немају право да кажу своје мишљење а оно што је најновије, немају право ни на своје политичко деловање”, рекла је премијерка.
Она се обратила и председнику Демократске странке Зорану Лутовцу. “Ви сте, народни посланиче, жестоко напали наше прослављење спортисте, Јанка Тиспаревића и Дејана Томашевића, само зато што су се учланили у Српску напредну странку. Где је ту демократија и демократски манир, да нападате и вређате некога само зато што се учланио у неку политичку партију?
И то су људи који су у сваком смислу прославили нашу земљу, али у овом случају је, пема вашем мишљењу, насиље над њима сасвим дозвољено, зато што не мисле исто као ви? Ја мислим да то није борба против насиља, већ само дељење Србије. И на то ћете јасно добити одговор у петак 26. маја, на великом скупу наде у Београду”, поручила је Брнабић.
Predsednik Vučić obišao porodice ubijenih u Mladenovcu i Smederevu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Очекивала сам да ће седница почети извињењем др Пејовић Милованчевић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.