Џејмс: У НБА лиги нема пуно играча као што је Јокић, он је посебан

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 10:55

Џејмс: У НБА лиги нема пуно играча као што је Јокић, он је посебан

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс изјавио је данас да у НБА лиги нема пуно играча као што је центар Денвера Никола Јокић, преноси „И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН)“. Фото: Танјуг/AP Photo/Ashley Landis Кошаркаши Денвера пласирали су се ноћас у финале НБА лиге, пошто су у четвртој утакмици финала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Западне конференције у гостима победили Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 113:111.
Јокић је у победи свог тима остварио осми „трипл-дабл“ у овосезонском плеј-офу, чиме је оборио рекорд Вилта Чемберлена из 1967. године. Српски играч је уписао 30 поена, 14 скокова, 13 асистенција, три блокаде и једну украдену лопту.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ashley Landis Српском кошаркашу је по завршетку меча уручен трофеј „Меџик Џонсон“ за најкориснијег играча Западне конференције.
„Јокић ми ништа није доказао. Знам колико је велики, знам да је ‘Џокер’ велики играч. У НБА лиги постоје кошаркаши, који играју кошарку на одређен начин, на који је и ја волим да играм, а Јокић је један од њих. Способан да је постигне поене, скочи, шутира… Он види ситуацију пре него што се она догоди. У НБА лиги нема пуно играча као што је Јокић“, рекао је Џејмс на конференцији за медије.
Последњи поен на мечу постигао је Јокић 51,7 секунди пре краја за 113:111, а Лејкерси су у два наврата могли до продужетка, али је непрецизан био Џејмс. „Знали смо да ћемо играти против звери када је серија почела. Сви се диве статистици, али нико не разговара о менталном делу његове игре. Можда се о томе не прича, јер многи то не разумеју. Али ја разумем. Да, он је посебан“, истакао је кошаркаш ЛА Лејкерса.
Денверу је ово шеста узастопна победа у плеј-офу, а финалну серију Запада окончали су максималним резултатом – 4:0. „Када имаш играча као што је Јокић, који је толико висок као он, али и интелигентан као он, не смеш да правиш много грешака. Чак и кад га чувате у једном од најбољих поседа у којима мислите да га пазите, он дода лопту иза своје главе у стилу Лерија Бирда и шутира са луком од 15 метара и лопта уђе у кош, што је урадио четири или пет пута у овој серији, онда му само скинете капу“, закључио је Џејмс.
Nikola Jokić: Đoković je ambasador Srbije, ne mogu da se poredim sa njim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џејмс: У НБА лиги нема пуно играча као што је Јокић, он је посебан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.