Нови Зеланд: Гајење оваца све мање исплативо, њихов број рекордно низак

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 10:22

Нови Зеланд: Гајење оваца све мање исплативо, њихов број рекордно низак

Нови Зеланд је познат по гајењу оваца, али број јединки у односу на број људи у овој држави је први пут за 170 година пао испод пет према један. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Према најновијим подацима, број оваца на Новом Зеланду је у јуну 2022. године износио 25,3 милиона, што је пад за 400.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јединки, односно два одсто у односу на 2021. годину, преноси Гардијан.
На Новом Зеланду живи око 5,15 милиона људи, тако да је број оваца у односу на број људи најнижи од половине 19. века, изјавио је експерт статистичког завода Новог Зеланда Џејсон Атевел. Цена вуне на светском тржишту је значајно пала у последњој декади.
Извозне цене вуне са Новог Зеланда су се између 2013. и 2021. године скоро преполовиле, а многи узгајивачи су продали своје фарме или се окренули шумарству.
Независни извештај из 2022. године показао је да је на Новом Зеланду од 2017. године продато 175.000 хектара фарми за овце и стоку, са намером да се те фарме искористе у шумарству.
Grčka: Na tržištu nedostaje 100.000 nekretnina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Зеланд: Гајење оваца све мање исплативо, њихов број рекордно низак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.