Гардијан: СЗО одбила да позове Тајван на годишњу скупштину као посматрача

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 10:18

Гардијан: СЗО одбила да позове Тајван на годишњу скупштину као посматрача

Светска здравствене организације одлучила је на скупштини одржаној у понедељак у Женеви да не упути позив Тајвану да у својству посматрача присуствује годишњој скупштини СЗО која се одржава од 21. до 30. маја. Фото: Танјуг/AP Photo/Anja Niedringhaus Кина и Пакистан су се изјасниле против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << позива Тајвану да у својству посматрача присуствује годишњој скупштини СЗО, док су САД, Велика Британија, Француска, Аустралија, Маршалска острва, Белизе, Науру и Есватини, некадашњи Свазиленд, подржали присуство Тајвана, преноси Гардијан.
Министарство спољних послова Тајвана саопштило је да је учешће Тајвана на заседању скупштине СЗО питање глобалног јавног здравља и критиковало је ту одлуку као неправедну. „Не би требало да се дозволи да политика има предност над професионализмом. Није само неправедно искључити Тајван због кинеског политичког притиска, већ то представља и озбиљну претњу по глобално здравље“, наводи се у саопштењу министарства спољних послова Тајвана.
Peking kritikuje izjave o Kini učesnika samita G7: Da li ste ozbiljni?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гардијан: СЗО одбила да позове Тајван на годишњу скупштину као посматрача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.