Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 21:22

Странци воде организацију Сава Манојловића: Поред новца, са Запада му стижу и директиве

“Крени-промени” је на платном списку Рокфелеровог фонда, а на странице на друштвеним мрежама им воде странци. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Грађани Београда поново су ових дана морали да трпе малтретирање дела опозиције који је организовао протест испред Скупштине Србије, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а затим и, стварајући саобраћајни колапс, блокирао ауто-пут на Новом Београду. Користећи трагедије које су се догодиле почетком маја, део опозиције је опет покушао да прикупи неки јефтин политички поен стављајући се на чело протеста против насиља.
Међу опозиционим политичарима који су били присутни био је и Саво Манојловић који је на протесту “против насиља” успео и да се потуче са једним демонстрантом.
Чланство у Демократској странци и невладин активизам Подсетимо, Манојловић је вођа организације “Крени-промени” који је постао познат јавности после протеста и блокада путева 2021. године. Опозиција и тајкунски медији су га тада представили као “младог и политички наукаљаног активисту”, али чињенице говоре да ништа од тога није тачно.

Наиме, Манојловић није баш тако млад, како прозападни медији покушавају да га представе (дубоко је у четвртој деценији), а није ни нов у политици, с обзиром на то да су сада већ познате његове везе с бившим режимом на челу са Демократском странком.
Рокфелерови долари и западни налогодавци Ипак, вођа организације “Крени-промени” јавно покушава да се дистанцира од свог некадашњег страначког ангажмана, јер му се активизам у невладином сектору итекако исплати. Наиме, већ је одавно познато да је “Крени-промени” на платном списку Рокфелеровог фонда, о чему сведочи и донација од масних 60.000 долара што је објављено на званичном сајту фондације Браће Рокфелер.
Фото: PrtSc/24sedam Ни ту није крај.
Саво Манојловић и његова невладина организација, која учествује у протестима опозиције и покушају дестабилизације Србије, не само да примају новац из изностранства него станци директно воде кампању на друштвеним мрежама.
Фото: PrtSc/24sedam Фото: PrtSc/24sedam Томе у прилог говори и чињеница да особе које управљају званичном Фејсбук страницом “Крени-промени” не долазе само из Србије, него и из три западне земље: Мађарске, Аустрије и Ирске.
Ипак, Манојловићу није довољно то што извршава наредбе са Запада и за то добија велики новац у оквиру своје невладине организације.
Зато није само на челу “Крени-промени” него је и председник Удружења за заштиту уставности и законитости и члан организације “Скупштина слободне Србије“, као и НВО “Грађанске иницијативе”, која Србију и српски народ оптужује за геноцид у Сребреници.
Подривање Устава Парадоксално, неко ко је на челу Удружења за заштиту уставности и законитости упорно подрива уставни поредак Републике Србије. Како и не би, када му новац долази из Рокфлеровог фонда који годинама подпомаже снаге које желе да одвоје Косово и Метохију од наше земље.
Треба се само сетити да је члан америчког савета за спољне послове и професор Универзитета Џорџтаун Чарлс А. Капчан, иначе Рокфелеров кадар, својевремено поручио да “размена територија треба да остане на преговарачком столу Београда и Приштине ако то може да отвори пут нормализацији њихових односа”.
Фото: PrtSc/24sedam Иначе, Капчан је високи функционер савета који је оличење такозване америчке дубоке државе и годинама је пресудно утицао на спољашњу политику Вашингтона. Сам Капчан заузимао је значајне позиције у администрацијама Барака Обаме и Била Клинтона.
Мало му је једна невладина организација Поред тога што организација “Крени-промени” прима новац од Рокфелеровог фонда, занимљиво је погледати и ко су неки од донатора НВО “Грађанске иницијативе”, која је такође учествовала у блокадама путева, а чији је Манојловић такође члан: Амбасада Сједињених Америчких Држава, Амбасада Велике Британије, Европска комисија, Фондација Института за отворено друштво, Фондација за отворено друштво, Фреедом Хоусе, Фриедрицх Еберт Схифтунг, Косовска фондација за отворено друштво из Приштине, Национални фонд за демократију (НЕД), Савет Европе, Светска банка, Уједињени методистички комитет за помоћ, УСАИД…
Када се погледа списак међународних организација и фондова који “шаком и капом” деле новац овдашњим невладиним организацијама које су преко ноћи одлучиле да се боре против насиља, баш као до скоро и за еколошке теме, логично је питање какав интерес стоји иза свега. Тешко је поверовати да се код фондова, који располажу милијардама долара и који су били уплетени у бројне обојене револуције широм света, одједном пробудила жеља да се у Србији нешто промени како би грађанима наше земље било боље.
Skupština sutra nastavlja raspravu o bezbednosnoj situaciji


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Странци воде организацију Сава Манојловића: Поред новца, са Запада му стижу и директиве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.