Шеф СЗО позива на брзо спровођење реформи за спречавање наредне пандемије

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 19:40

Шеф СЗО позива на брзо спровођење реформи за спречавање наредне пандемије

Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус позвао је данас земље да спроведу реформе потребне за припрему за наредну пандемију. FOTO: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP Истакао је да је сада време да се крене са преговорима о спречавању следеће пандемије.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Ако не направимо промене које се морају направити, ко ће онда то да уради? А ако их не направимо сада, када ћемо?“, упитао је Тедрос и упозорио да ће следећа пандемија доћи, преноси Ројтерс.
На десетодневној годишњој скупштини Светске здравствене организације у Женеви разговараће се о глобалним здравственим изазовима, што укључује и будуће пандемије, искорењивање дечије парализе и подржавање напора за ублажавање вандредне здравствене ситуације у Украјини.
Чланице организације припремају нацрт споразума о пандемији који би требало да буде усвојен на скупштини следеће године.
„Посвећеност ове генерације споразуму о пандемији је важна јер је управо ова генерација искусила колико ужасан може да буде један мали вирус“, рекао је Тедрос.
„Hurijet dejli“: Ogan će podržati Erdogana u drugom krugu izbora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шеф СЗО позива на брзо спровођење реформи за спречавање наредне пандемије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.