„Хуријет дејли“: Оган ће подржати Ердогана у другом кругу избора

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 19:13

„Хуријет дејли“: Оган ће подржати Ердогана у другом кругу избора

Председнички кандидат Синан Оган, који је на изборима 14. маја добио 5,2 одсто гласова, изјавио је данас да ће подржати председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у другом кругу, који је заказан за 28. мај, пренео је „Хуријет дејли њуз“. FOTO: Turkish Presidency via AP, File Алијанса АТА сачињена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од четири партије, чији је председнички кандидат био Оган, је распуштена.
„Алијанса АТА је званично окончана. Свака партија сада доноси своје одлуке. Поштоваћу одлуку коју буде донео професор Умит Уздаг, председник Партије победе. Синан Оган може да гласа како он жели“, рекао је председник Партије правде Вечдет Уз, члан доскорашње алијансе.
Оган је добио око 2,5 милиона гласова у првом кругу и могао би да одигра кључну улогу у обликовању резултата у другом кругу.
Уз је рекао да ће Партија правде подржати Киличдароглуа у другој рунди, након што се данас састао са опозиционим лидером.
У првом кругу гласања, Ердоган је добио 49,24 одсто гласова, а Киличдароглу 45,07.
Vazdušni udari sudanske vojske na položaje protivničke frakcije u Kartumu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Хуријет дејли“: Оган ће подржати Ердогана у другом кругу избора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.