Све што треба да знате о кремама са ретинолом

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 19:01

Све што треба да знате о кремама са ретинолом

Ретинол је популаран састојак многих крема и лосиона за негу коже. Поред тога, на полицама продавница може се наћи крема са ретинолом, која помаже у смањењу видљивости бора и проширених пора. Фото: Pixabay/photosforyou Поред тога, може се користити за различите кожне болести и неправилности. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ретинол је један од најпопуларнијих састојака за негу коже.
Направљен је од витамина А и користи се за лечење кожних проблема, акни и других неправилности. Има много предности, али треба обратити пажњу на то како да користите крему са ретинолом јер може имати нежељене ефекте. За шта се користи ретинол крема? Ретинол је заправо врста ретиноида, састојка који утиче на производњу колагена, а може се појавити у локалној и оралној форми.
Ретинол не уклања мртве ћелије коже, али продире у унутрашњи слој коже и помаже у производњи еластина и колагена.
Ретинол крема се користи за неколико ствари: смањује проблеме са акнама смањује видљивост бора заглађује кожу лечи хиперпигментацију изједначава тон коже побољшава производњу ћелија коже отчепљује поре Како користити крему са ретинолом? За најбоље могуће резултате важно је бити упоран и стрпљив. После неколико недеља видећете промене на кожи. Ипак, препоручљиво је да га користите као део ноћне рутине јер када сте након наношења креме изложени сунцу, може доћи до осипа или црвенила на кожи, као и лакшег опекотина. Ретинол крема се стога наноси на кожу након што сте добро очистили кожу лица и осушили је пешкиром. Крема се наноси на кожу лица у танком слоју иу врло малој количини, али треба избегавати подручје око очију и уста.
Да ли употреба креме са ретинолом има нежељене ефекте? Као и сваки производ, ретинол може изазвати нежељене нежељене ефекте код неких. На пример, може доћи до црвенила, свраба или љуштења коже. Код неких, кожа може чак постати сува, а може доћи до отока или јаког црвенила сличног осипу. Ретинол није најбољи састојак за људе који иначе имају осетљиву кожу која реагује на различите производе.
Да бисте проверили да ли ће ретинол изазвати проблеме са кожом, најбоље је урадити тест на малој површини коже. Нанесите крему и сачекајте неко време, најбоље до следећег дана. Ако нема реакција, слободно можете користити ретинол на лицу.
Решење проблема који изазива ретинол је да крему користите нешто ређе, односно да је користите сваке друге или сваке треће ноћи и пазите да не користите више производа који садрже ретинол.
Ако се стање не побољша ни након смањене употребе, консултујте се са дерматологом или престаните да користите ову крему. Исто тако, особе које су трудне или доје треба да се консултују са лекаром пре употребе овог састојка.
Закључак Ретинол крема се користи за различите проблеме коже, од акни до бора. Важно је правилно користити и наносити увече, али и реаговати ако се појаве нежељена стања на лицу. Труднице и особе које доје треба да се консултују са лекаром пре употребе ове креме.
Ovo su manje poznati znaci raka dojke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Све што треба да знате о кремама са ретинолом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.