Посадите ове биљке и решите се комараца!

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 17:01

Посадите ове биљке и решите се комараца!

Топлије време значи и долазак комараца. Стога није лоше знати неколико начина да их се решите у свом свакодневном окружењу. Фото: Pixabay/Ralphs_Fotos Ако посадите неке од ових биљака, комарци ће нестати из вашег дома. Неке биљке одбијају комарце због свог карактеристичног мириса. Поред >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тога, многе од ових биљака нису само естетске, већ и корисне у свакодневном животу.
Неки од њих служе као зачин, а неки као лек.
Невен Невен је препознатљив по јаркој боји и пријатног је мириса. Можете га узгајати у дворишту или држати у саксијама на балкону. Осим комараца, одбијају и лисне уши. бјелица, жути пасуљ. црва и буба, па често краси баште.
Мента Мента је добар избор за одбијање комараца, али и мува и мрава. Менту можете узгајати и у саксијама и држати је на тераси, а може се користити и када се осуши. Осим тога, одличан је као додатак освежавајућим лимунадама и леденим чајевима. 
Босиљак Због јаког мириса, босиљак је сличан менти и стога одбија многе инсекте. Такође добро функционише као средство против мува. Оно што се саветује при гајењу ове биљке је да земља у којој је посађена буде влажна.
Рузмарин Рузмарин често препоручују баштовани. Поред комараца, својим мирисом одбија разне врсте мољаца и мува, које нападају воће и поврће. Његова предност је што успева у сувим пределима, па може да преживи и високе температуре.
Лаванда Лаванда у својим листовима садржи етерична уља, због чега је многи инсекти избегавају. Зато и не чуди што се пакети кесица лаванде стављају у ормане, јер се тако збрињавају мољци. Ова биљка захтева пуно сунчеве светлости и добру дренажу.
Sedam razloga zbog kojih bi trebalo da češće koristite bosiljak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Посадите ове биљке и решите се комараца! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.