САД: Тужилаштво каже да је Трампу било наложено да врати сва поверљива документа

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 14:20

САД: Тужилаштво каже да је Трампу било наложено да врати сва поверљива документа

Америчко федерално тужилаштво саопштило је да поседује доказе да је Доналд Трамп обавештен да не може да задржи никакве поверљиве документе, након што му је прошле године упућен судски позив да их врати. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky У саопштењу тужилаштво наводи да се испитује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ли је Трампов накнадни пропуст да се у потпуности повинује налогу суда био намерни чин опструкције који је извршио бивши председник, преноси лондонски дневник Гардијан.
Раније упозорење, које је Трампу пренео његов адвокат Еван Коркоран, могло би да буде значајно у кривичној истрази Трамповог односа према поверљивим материјалима, јер доказује да је бивши амерички председник знао за налог суда.
Прошлог јуна, Трампов адвокат Коркоран је пронашао отприлике 40 поверљивих докумената у складишту на имању у Мар-а-Лагу, а Министарство правде је обавестио да на Трамповом имању више нема поверљивих материјала. Након што се ФБИ касније вратио са налогом за претрес и запленио 101 додатни поверљиви документ, испоставило се да је та Коркоранова тврдња била нетачна.
Федерална истрага коју води специјални истражитељ Џек Смит, настоји да утврди да ли је Трамп организовао да се кутије са поверљивим документима преместе из складишта у Мар-а-Лагу како би могао незаконито да их задржи.
U Velikoj Britaniji se ove nedelje najavljuje najtopliji dan od početka godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Тужилаштво каже да је Трампу било наложено да врати сва поверљива документа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.