Шта кажу психолози: Зашто нека деца не воле да се мазе или да показују нежност?

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 11:31

Шта кажу психолози: Зашто нека деца не воле да се мазе или да показују нежност?

Ваше дете је до сада показивало нежност и умиљате погледе, међутим, десио се преокрет, па сада више не жели да искаже емоције према својим родитељима? Иако је ова појава забрињавајућа за многе родитеље, психолози тврде да нема разлога за панику, а ево и зашто. Фото: Pexels/Arina Krasnikova Наиме, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одређени отпор према мажењу је нормалан, посебно током периода када дете учи да буде самостално. Сасвим је природно да дете само истражује свет, а показивање нежности није део њихове свакодневне рутине.
Заправо, психолози тврде да је то знак здраве независности. Међутим, психолози ипак упозоравају да би родитељи требало да потраже стручну помоћ, уколико примете да дете одбија физички контакт и да је емоционално дистанцирано
Исто тако, телесни додир је само један од начина изражавања наклоности и социјализације. Дељење забавног тренутка, осмех и гледање у очи само су неки од многих начина на које се људи повезују. Ако ваше дете не воли пољупце, али воли да подели своје играчке са вама, онда је то позитиван знак његовог даљег процеса одрастања.
3 načina kako da se razvije empatija kod adolescenata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта кажу психолози: Зашто нека деца не воле да се мазе или да показују нежност? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.