Винисијус Жуниор: Расизам је нормална појава у Ла Лиги

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 11:22

Винисијус Жуниор: Расизам је нормална појава у Ла Лиги

Фудбалер Реала Винисијус Жуниор изјавио је након утакмице са Валенсијом да је расизам нормална појава у Ла Лиги, преноси Спортклуб. Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Saiz Реал је меч завршио са фудбалером мање, пошто је црвени картон у 97. минуту добио Винисијус Жуниор због ударања играча >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Валенсије Уга Дура. Навијачи Валенсије су током целог меча на расној основи вређали Винисијуса.
Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Saiz „Није ово био први пут, ни други, ни трећи. Расизам је нормална појава у Ла Лиги. Федерација то сматра нормалним, а ривали то охрабују. Ово такмичење је некада припадало Роналдињу, Роналду, Кристијану и Месију, а данас припада расистима. Жао ми је због оних Шпанаца који се не слажу, али данас је Шпанија у Бразилу позната као земља расиста. Ја сам јак и борићу се до краја против расиста, чак и ако то буде далеко одавде“, истакао је бразилски фудбалер.
Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Saiz Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти додао је да расизму није место у фудбалу. „Данас је био тужан дан на Местаљи, где је група навијача показала своју најгору страну. Време је да прекинемо да причамо и да реагујемо одлучно. Расизму нема места у фудбалу и у друштву“, изјавио је Анчелоти.
Đoković slavi rođendan na trećem mestu ATP liste, iza Alkaraza i Medvedeva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Винисијус Жуниор: Расизам је нормална појава у Ла Лиги се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.