Немачка жели да привуче квалификоване мигранте из Бразила да раде у сектору неге

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 10:57

Немачка жели да привуче квалификоване мигранте из Бразила да раде у сектору неге

Немачка намерава да привуче квалификоване мигранте из Бразила да раде у немачком сектору медицинске неге да би попунила тренутни недостатак радне снаге у тој области. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Због тога што је немачка популација све старија, све већи број људи има потребу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за старањем и медицинском негом, док све већи број радника из те области одлази у пензију, објавио је данас Јурактив.
Немачка ће применити стратегију запошљавања радника из земаља у којима има више младих и добро обучених људи него што локално тржиште рада може да апсорбује, рекао је немачки министар рада, Хубертус Хајл, у суботу за „Ноје оснабрукер зајтунг“. Хајл је најавио да ће у том циљу заједно са немачком министарком спољних послова, Аналеном Бербок, отпутовати у Бразил у јуну, наводећи да су слични аранжмани планирани за Индонезију и Мексико.
„Бићемо веома пажљиви у вези са овим како не бисмо лишили ниједну земљу радне снаге која јој је потребна“, рекао је Хајл.
Шеф немачког удружења пацијената, Еуген Бриш, рекао је да пробелм не може бити решен на тај начин и да је потребно побољшање услова рада.
Бриш је истакао да би 300.000 обучених радника који сада раде скраћено радно време или су у потпуности напустили професију могли да се мобилишу да се врате. До сада су напори немачке владе да привуче раднике за медицинску негу ван Европе дали ограничен успех, са само 656 радника миграната који су ангажовани 2022. године, објавио је Јурактив.
До сада је већина миграната који раде у немачком здравственом сектору долазила из Европе, због чега је Немачка била све више критикована јер се земље из којих су дошли ти радници суочавају са недостатком радне снаге.
„Не можемо да финансирамо немачку здравствену службу“, рекао је у марту албански премијер, Еди Рама, најављујући намеру да лекари и медицинске сестре остану у Албанији. Из Албаније масовно одлазе дипломирани медицински радници који завршавају студије уз велике државне субвенције пре него што оду да раде у Немачкој.
Popunjenost letova iz Čikaga ka Beogradu je bolja od očekivanog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка жели да привуче квалификоване мигранте из Бразила да раде у сектору неге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.