Украјинске оружане снаге: Бахмут остаје епицентар борби

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 10:30

Украјинске оружане снаге: Бахмут остаје епицентар борби

Бахмут остаје епицентар борби са руским снагама, саопштиле су јутрос украјинске оружане снаге, након што је Русија током викенда тврдила да су руске снаге заузеле тај град на истоку Украјине. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Борбе се настављају у Бахмуту, а руске снаге настављају да воде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << офанзивне акције, навеле су украјинске снаге, преноси Гардијан.
Украјинске снаге су известиле да су током протеклог дана руске снаге „неуспешно покушале да поврате изгубљене положаје јужно од (оближњег) насеља Иванивске“.
Русија је такође извршила ваздушне ударе на Бахмут.
Гардијан пише да није у могућности да верификује опречна саопштења украјинске и руске стране о Бахмуту.
Да су руске снаге преузеле потпуну контролу над Бахмутом најпре је у суботу објавио вођа руске приватне паравојне организације „Вагнер“, Јевгениј Пригожин. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP Руско Министарство одбране је затим потврдило да је Бахмут, како је наведено, “ослобођен“, након чега је руски председник Владимир Путин честитао организацији „Вагнер“ и припадницима Оружаних снага Русије на заузимању тог украјинског града.
Украјински председник Володимир Зеленски негирао је у недељу да су руске снаге заузеле Бахмут.
Претходно је Ројтерс објавио да је Зеленски на питање да ли је Бахмут и даље под контролом Кијева одговорио: „Мислим да не“. „Данас је Бахмут само у нашим срцима“, рекао је Зеленски и додао да „тамо нема ничега“.
Америчка агенција Асошијетед прес је, такође, била јавила да је Зеленски потврдио да је Русија преузела контролу над Бахмутом.
Rusija izvršila vazdušne napade na Dnjepropetrovsk, čulo se oko 15 eksplozija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјинске оружане снаге: Бахмут остаје епицентар борби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.