Ескобар: Обавеза Приштине је да формира ЗСО

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 09:30

Ескобар: Обавеза Приштине је да формира ЗСО

Обавеза Приштине је да формира Заједницу српских општина, поновио је данас специјални амерички изасланик за западни Балкан Габријел Ескобар и додао да жели да се процеси из споразума одвијају што брже. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Поред обавеза Приштине, постоје и елементи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које Србија треба да испуни, као што су признавање приштинских регистарских таблица, личних карата и других ствари, напомиње Ескобар.
А док се чека постизање решења, још један случај хапшења Срба на Јарињу од стране косовске полиције.
Наиме, пензионер Б.Б. Из Београда, ухапшен је на административном прелазу Јариње, а након информативог разговора, због сумње да је починио кривично дело злоупотреба имовине пуштен је, саопштила је владина Канцеларија за Косово и Метохију.
Директор канцеларије Петар Петковић такав потез оцењује као вид застрашивања и одмазду Куртијевих институција.
А пажња косовских медија више је усмерена на почетак међународне војне вежбе „Дифендер јуроп 23“ која је данас званично почела на Тргу Скендербег у центру Приштине.
У вежби поред војника Сједињених држава и нато земаља, учествују и припадници косовских безбедносних снага. Вежба траје до 2. јуна и истовремено одржава и у Северној Македонији и Албанији.
Срби са КиМ на путу за Београд стигли од Горњег Милановца

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ескобар: Обавеза Приштине је да формира ЗСО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.