Времеплов: Распуштена Комунистичка интернациона

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 08:31

Времеплов: Распуштена Комунистичка интернациона

На данашњи дан 1943. године у Москви је објављено распуштање Комунистичке интернационале, познате као Коминтерна, основане у Москви 1919. године. Фото: Pixabay Извршни комитет је образложио да се Коминтерна распушта, пошто је такав „организациони облик удруживања радничке класе превазиђен“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << па је „чак постао сметња и кочница даљег учвршћења националних радничких покрета“.
Важнији је био неизречени разлог – Стаљин се одрекао Коминтерне да би избегао приговоре западних савезника да она омета лојалну сарадњу у склопу антихитлеровске коалиције у Другом светском рату.
Забрањен улазак у Русију за 500 држављана САД, на списку и Обама

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Времеплов: Распуштена Комунистичка интернациона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.