Картум: Окршаји и данас у Картуму упркос договору о прекиду ватре

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 20:10

Картум: Окршаји и данас у Картуму упркос договору о прекиду ватре

У Картуму су данас настављени сукоби између зараћених војних формација, рекли су становници главног града Судана, упркос успостављеном договору о прекиду ватре уз посредство Саудијске Арабије и САД. Фото: Танјуг/Marwan Ali Договор који су потписали супротстављени представници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војске и Снага за брзо деловање (РСФ), након разговора у саудијској Џеди, треба да ступи на снагу у понедељак увече, уз надзор страних посматрача, пренео је Ројтерс. Такође, подразумева и испоруку хуманитарне помоћи.
Досад је било неколико неуспелих покушаја прекида ватре у сукобу који траје од 15. априла, али договор из Џеде је другачији, јер су се зараћене стране на папиру обавезале да ће поштовати петонедељни прекид ватре.
Аналитичари кажу да није познато када ће шеф војске Абдел Фатах ал-Бурхан или командант РСФ Мохамед Хамдан Дагало моћи да спроведу прекид ватре на терену.
Војска и РСФ су данас поновиле да су посвећене прекиду ватре, иако су се борбе наставиле.
Очевици су рекли да је данас било спорадичних пуцњава у централном и јужном Картуму, након чега су уследили ваздушни напади и одговор из противваздушног оружја.
Од почетка рата, 1,1 милион људи је морао да напусти своје домове, многи од њих су отишли у мирније делове Судана, а неки ван земље.
Kadirov: Ukrajinski obaveštajci planiraju da me ubiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Картум: Окршаји и данас у Картуму упркос договору о прекиду ватре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.