Одржано првенство Војне академије у војном вишебоју

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 19:20

Одржано првенство Војне академије у војном вишебоју

Отворено првенство Војне академије у војном вишебоју „Меморијал Алекса Драгаш“ одржано је током викенда у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду. Фото: Танјуг/ Министарство обране и војска Србије Првенство је завршено данас доделом одличја најуспешнијим војним спортистима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштило је Министарство одбране.
У дводневном војном вишебоју надметало се око 40 спортиста из Министарства одбране и Војске Србије у пет дисциплина – пливање на 50 метара слободним стилом, гађање из аутоматске пушке (симулационо) – прецизна и брза паљба, савлађивање полигона пешадијских препрека, бацање бомбе у мету и у даљ и крос на 4.000 метара.
Победник овогодишњег првенства је ученик Средње стручне војне школе „1.300 каплара“ Јован Гавриловић, а друго и треће место освојили су кадети Војне академије Ђорђе Марковић и Дејан Петровић.
Прво место у екипној конкуренцији заслужено су освојили сви пријатељи Алексе Драгаша, који су својим присуством увеличали спортско надметање, а пехар је уручен заставнику Мирославу Лацковићу из Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.
Спортска одличја награђенима уручио је шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове – ЦИСМ потпуковник Негован Иванковић.
На дан отварања првенства, откривен је мурал Алексе Драгаша у Спортском центру Војне академије у присуству начелника пуковника ванредног Срђана Благојевића, чланова Алексине породице, родбине и пријатеља.
Алекса Драгаш рођен је у Зрењанину 1994. године. Завршио је Зрењанинску гимназију па 138. класу Војне академије у Београду.
Тренирао је више спортова, а посебно је заволео војни вишебој.
Постао је члан репрезентације Министарства одбране и Војске Србије 2016. године.
На Богојављење 2017. године допливао је први до Часног крста на Ади Циганлији.
По завршетку Војне академије радио је у Центру за обуку подофицира Команде за обуку. Преминуо је 2022. године после тешке болести, наведено је у саопштењу.
Kako će u Srbiji izgledati klima za 50 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржано првенство Војне академије у војном вишебоју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.