Ово је заборављена дечија игра: Генерацијама је улепшавала детињство а данас многи не знају да постоји

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 14:21

Ово је заборављена дечија игра: Генерацијама је улепшавала детињство а данас многи не знају да постоји

Сведоци смо да је данашња технологија узела маха. Због видео игара, многобројне дечије игре пале су у заборав. Иако нема писаних података о времену настанка игре ластиш, засигурно је да је генерацијама уназад обележавала и улепшавала одрастање многих. Фото: mamaonica.com За ову игру >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потребна је добра воља, кројачка растегљива трака и још два саиграча. Слободне крајеве кројачке траке, завежете тако да се начини круг. Два играча уђу у круг и одмакну се, затежући траку тако да им се налази у висини колена. Играчи су окренути лицем једно према другом. Трећи играч прескаче две линије ластиша на средини између играча који затеже траку.
Ако играч направи грешку у покретима, он заузима место једног од играча који затежу ластиш, а слободни играч добија прилику да одигра свој редослед.
Ластиш може да игра један играч али и већи број играча. Играч може сам да се игра, ако успе на одговарајући начин да затегне еластичну траку.
Уколоко нисте имали прилику да играте ову игру, видео како се игра ластиш можете погледати овде.
Пишите нам у коментарима ваше мишљење о разлозима нестанка ове игре, као и да ли знате о којој игри је реч.
Studenti PMF-a proslavili apsolventsko veče (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је заборављена дечија игра: Генерацијама је улепшавала детињство а данас многи не знају да постоји се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.