Бајден на састанку са Зеленским најавио нови пакет помоћи Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 11:02

Бајден на састанку са Зеленским најавио нови пакет помоћи Украјини

Амерички председник Џо Бајден најавио је данас нови пакет помоћи Украјини током састанка са председником те земље Владимиром Зеленским на самиту Г7 у Јапану. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh То је био њихов први састанак лицем у лице откако је Бајден посетио Кијев у фебруару, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Си-Ен-Ен.
„Сједињене Државе настављају да чине све што могу да ојачају способност Украјине да се брани“, рекао је Бајден, подсећајући на своју недавну одлуку да пошаље борбене авионе Ф16 у Украјину.
Нови пакет безбедносне помоћи, за који је високи званичник америчке администрације раније рекао да ће износити 375 милиона долара, укључиће муницију, артиљерију и возила, рекао је Бајден.
Он је изразио подршку „праведном миру“ у Украјини и рекао да се о територијалном интегритету и суверенитету земље „не може преговарати“.
Тридо: Канада ће наставити да подржава Украјину у сукобу са Русијом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден на састанку са Зеленским најавио нови пакет помоћи Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.