Гутереш: Време је за реформу Савета безбедности и Бретонвудског споразума

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 10:03

Гутереш: Време је за реформу Савета безбедности и Бретонвудског споразума

Генерални секретар Уједињених нација, Антонио Гутереш, изјавио је данас у Хирошими да је време да се реформишу и Савет безбедности (СБ) и Бретонвудски финансијски споразум и да се ускладе са „реалношћу данашњег света“. Фото: Танјуг/АР/Khalil Senos Гутереш је, на конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << после самита Групе седам (Г7), рекао да СБ и Бретонвудски споразум одражавају односе моц́и из 1945. године и да их због тога треба реформисати, пренео је Ројтерс.
„Глобална финансијска архитектура је застарела, нефункционална и неправедна“, оценио је Гутереш.
Према његовим речима, глобална финансијска структура није успела да испуни своју основну функцију као глобална сигурносна мрежа у случају пандемије короне и рата у Украјини.
Бретонвудски систем монетарног управљања успоставио је правила за комерцијалне и финансијске односе између САД, Канаде, западноевропских земаља, Аустралије и Јапана након потписивања Бретонвудског споразума 1944. године.
Rusko Ministarstvo odbrane: Oslobođen Bahmut – Putin čestitao Vagneru i vojsci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Време је за реформу Савета безбедности и Бретонвудског споразума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.