Руско Министарство одбране: Ослобођен Бахмут – Путин честитао Вагнеру и војсци

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 08:19

Руско Министарство одбране: Ослобођен Бахмут – Путин честитао Вагнеру и војсци

Руско Министарство одбране потврдило је да је стратешки град Бахмут “ослобођен“, након чега је руски председник Владимир Путин честитао паравојној организацији „Вагнер“ и припадницима Оружаних снага Русије на заузимању тог украјинског града. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Kremlin Pool Photo via AP „Владимир Путин честита јуришним одредима ‘Вагнер’, као и свим војницима јединица Оружаних снага Русије, који су им пружили неопходну подршку и заштиту бокова, завршетак операције ослобађања Артјомовска“, наводи се у саопштењу Кремља које је пренела агенција РИА Новости. Руско Министарство одбране је претходно саопштило да је завршено са „ослобађањем“ Бахмута (чије је друго име Артјомовск) и потврдило да је ту операцију извела приватна паравојна група „Вагнер“ уз артиљеријску и ваздушну подршку редовне руске војске.
„На тактичком правцу Артјомовск, као резултат офанзивних дејстава јуришних јединица ‘Вагнер’, уз подршку артиљерије и авијације Групе снага Југ, завршено је ослобађање града Артјомовска“, саопштило је Министарство одбране Русије.
Саопштење је уследило неколико сати након што је шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин објавио на друштвеним мрежама да су његови борци преузели потпуну контролу над градом.
Он је у суботу објавио да је над Бахмутом постигнута потпуна контрола и додао да ће се његове снаге повући из тог града од 25. маја, ради одмора и нове обуке. Контрола над градом биће предата руском Министарству одбране, објаснио је Пригожин.
Бахмут, град са 72.000 становника пре сукоба, више месеци био је позорница крваве битке, током које су га руске снаге скоро опколиле и систематски потискивале украјинску војску из западних предграђа.
Град је у великој мери уништен током борби, а вечина становника га је напустили.
Hiljade Izraelaca i danas na protestima zbog pravosudne reforme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руско Министарство одбране: Ослобођен Бахмут – Путин честитао Вагнеру и војсци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.