Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 08:13

Хиљаде Израелаца и данас на протестима због правосудне реформе

Хиљаде грађана демонстрирало је и широм Израела против владајуће коалиције премијера Бењамина Нетанијахуа због предлога о реформи правосуђа. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov Главни скуп одржан је у Тел Авиву, а друге мање демонстрације организоване су широм земље, у кампањи протеста >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која не јењава ни након скоро пет месеци, преноси АП. Прошле суботе, организатори масовних демонстрација отказали су недељни протест из безбедносних разлога јер је дошло до оружаног сукоба Израела са милитантима у Појасу Газе.
Демонстранти траже да се планови за правосудну реформу укину, а не одложе, како је премијер Бењамин Нетањаху најавио у марту.
Раније ове недеље, израелски председник Исак Херцог примио је представнике владе и опозиционих партија на разговоре о предложеним законским променама, у тренутку када стране покушавају да постигну компромис.
Противници реформе наводе да се предложеним изменама угрожавају демократске вредности Израела, јер се њима слаби Врховни суд, а парламенту, који контролишу Нетанијаху и његови савезници, даје овлашћење да поништи пресуде суда.
Демонстранти додају да је премијер у сукобу интереса јер покушава да преобликује правни систем државе у тренутку када му се суди.
Нетанијаху, коме се суди за корупцију, тврди да би његов план за реформу правосуђа унапредио демократију.
Bajden u nedelju sa Zelenskim i liderima Južne Koreje i Japana

 
 
 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хиљаде Израелаца и данас на протестима због правосудне реформе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.