Иштван Пастор остаје на челу СВМ-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 07:31

Иштван Пастор остаје на челу СВМ-а

Иштван Пастор ће бити још четири године председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ), одлучено је синоћ на страначкој изборној скупштини одржаној у Малом Иђошу. Фото: Танјуг/Едвин Чипак Иштвану Пастору је ово пети мандат на челу странке од 2007. године.
На изборној скупштини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је гласало 334 од 336 присутних делегата, од којих је 330 подржало досадашњег председника СВМ-а, пренела је РТВ Панон.
Уз председника, делегати су бирали и чланове страначког Савета.
“Током периода од четири године који је пред нама, спремни смо да понесемо сав терет, како би странка и заједница остале и биле барем у оној форми у каквој су сада“, истакао је Иштван Пастор на конференцији за новинаре након изборне скупштине СВМ-а.
Додао је да то неће бити лако, јер мисли да је данас свет пуно сложенији, има пуно више изазова и опасности са много више страна него у било којем тренутку у последњих 16 година.
„Наш основни задатак је да и даље чинимо све у циљу тога да сви Мађари који живе у Војводини могу да напредују у својој домовини уз очување и јачање мађарског идентитета. То је била наша покретачка снага до сада, и данас је, а биће и у будуће“, рекао је, поред осталог, Пастор.
Додао је да се за то, међутим, “мора променити и наша земља“.
“Наша држава мора постати привлачнија, прихватљивија и приступачнија. Наша земља се мора променити. Последњи дани, недеље, месеци, године доказују да у друштву Србије има много тога што се мора исправити“, рекао је председник СВМ-а.
Говорећи о изборима у будућности у Србији, Пастор је рекао да СВМ и даље настоји да самосталним изласком на изборе стекне широки легитимитет на изборима и да са те позиције гради партнерство са онима који то прихватају и чије програме Савез војвођанских Мађара може да прихвати.
“Савез војвођанских Мађара је политички зрела странка и припремљена, има искуство и акумулирано знање које јој омогућава да се носи са задацима који је чекају“, рекао је Иштван Пастор.
Savić: Prihvatili smo ponudu Vlade Srbije, nećemo blokirati puteve

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иштван Пастор остаје на челу СВМ-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.