Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 05:00

Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем

Ароматични пилећи рижото је одличан избор за лаган и здрав ручак. Да бисте добили укусан и кремаст рижото, важно је промешати и проверити количину воде и саму кување пиринча. Фото: Pixabay/jonathanvalencia5 Састојци: 700 грама пилетине (бело месо и/или пилећи бутови без костију) 300 грама пиринча 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << црвени лук 2 средње шаргарепе 200 грама смрзнутог грашка 1 литар воде 2 кашичице Вегете 1/2 кашичице соли прстохват зеленог бибера прстохват белог лука у гранулама Припрема: Црни лук ситно исецкати и ставити на загрејано уље. Сачекајте да мало омекша и додајте ситно исецкану шаргарепу и грашак. Пилетину исећи на ситне комаде и додати лук и поврће да се све заједно динста. Сипајте са шест децилитра воде, промешајте, поклопите и оставите да се крчка око пола сата. Након 30 минута кувања, пилетини и поврћу додајте пиринач и све промешајте. Ако је потребно, додајте воду да покрије све састојке. Додајте зачине и повремено мешајте да се пиринач не лепи. Све заједно кувајте још 20-30 минута.
Пријатно!
Ovo su najgori delovi piletine! Izbegavajte da ih jedete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.