Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2023, 05:00
Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем
Ароматични пилећи рижото је одличан избор за лаган и здрав ручак. Да бисте добили укусан и кремаст рижото, важно је промешати и проверити количину воде и саму кување пиринча.
Фото: Pixabay/jonathanvalencia5
Састојци:
700 грама пилетине (бело месо и/или пилећи бутови без костију)
300 грама пиринча
1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << црвени лук
2 средње шаргарепе
200 грама смрзнутог грашка
1 литар воде
2 кашичице Вегете
1/2 кашичице соли
прстохват зеленог бибера
прстохват белог лука у гранулама
Припрема:
Црни лук ситно исецкати и ставити на загрејано уље. Сачекајте да мало омекша и додајте ситно исецкану шаргарепу и грашак. Пилетину исећи на ситне комаде и додати лук и поврће да се све заједно динста. Сипајте са шест децилитра воде, промешајте, поклопите и оставите да се крчка око пола сата. Након 30 минута кувања, пилетини и поврћу додајте пиринач и све промешајте. Ако је потребно, додајте воду да покрије све састојке. Додајте зачине и повремено мешајте да се пиринач не лепи. Све заједно кувајте још 20-30 минута.
Пријатно!
Ovo su najgori delovi piletine! Izbegavajte da ih jedete
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.