Савић: Прихватили смо понуду Владе Србије, нећемо блокирати путеве

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 19:50

Савић: Прихватили смо понуду Владе Србије, нећемо блокирати путеве

Председник Удружења пољопривредних произвођача „Стиг“ Недељко Савић изјавио је данас да су представници пољопривредника који су били данас на разговорима у Влади Србије, прихватили понуду и да неће више блокирати путеве. Фото: Нс уживо „Наше удружење и остала која су била >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на састанку у влади прихватила су понуду. Чекамо реализацију тога“, рекао је Савић за Тањуг.
Савић је рекао да су пољопривредници договорили да се постојеће субвенције по хектару обрадиве земље са 9.000 динара подигну на 18.000.
Постојеће даџбине за наводњавање биће смањене за 50 одсто, док ће од 1.јануара 2024. бити у потпуности укинуте, рекао је он.
Такође, како је навео, договорено је да се од 1.јануара. 2024. године на дизел гориво за пољопривреднике за 100 литара по хектару не обрачунавају акцизе и ПДВ.
Преговори представника пољопривредника са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим трајали су данас више од пет сати у Влади Србије.
Završeni pregovori predstavnika poljoprivrednika i Vlade Srbije,odluka u 20 sati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савић: Прихватили смо понуду Владе Србије, нећемо блокирати путеве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.