До дугих и густих трепавица уз помоћ природних савезника

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 17:00

До дугих и густих трепавица уз помоћ природних савезника

Иако њихов изглед највише зависи од гена, можете мало утицати и на њих. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Када су трепавице у питању, оне су, наравно, после усана, део лица на који жене највише обраћају пажњу приликом шминкања. Али они су такође врло често незадовољни њима – јер су превише >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << реткe, веомa светлe и споро расту. За први и други проблем користите маскару, за трећи – помоћ природе.
Као и друге длаке на телу, трепавице имају своју стопу раста. Ако отпадну или их оштети маскара, морате сачекати да поново порасту. Иако су дужина, боја и стање ваших трепавица генетски одређени, још увек постоје природни начини на које можете убрзати њихов раст.
Витамини Биотин помаже у бржем расту косе, а самим тим и трепавица. Налази се у многим козметичким производима и храни као што су сардине, ораси, бадеми, пивски квасац, банане и интегралне житарице. Жуманце је богато њиме, али сирова јаја садрже гликопротеине који спречавају апсорпцију витамина.
Антиоксиданси Витамини Ц и Е, два антиоксиданса, играју важну улогу у нормалном расту и развоју длака на телу. Без витамина Ц, ваша коса може постати сува. Витамин Е, с друге стране, појачава циркулацију власишта. Ове витамине можете пронаћи у цитрусима, авокаду и зеленом меснатом поврћу.
Рицинусово и маслиново уље Нанесите малу количину једног од ових уља на ивицу трепавица дуж капака свако вече пре спавања да бисте обезбедили дуже и гушће трепавице. Резултате би требало да видите након месец или два. Новоизрасле трепавице треба да буду здравије и јаче од претходних. Ако ништа друго, маслиново уље регенерише тако да ће сигурно повратити здравље вашим трепавицама.
Вазелин Овај алтернативни третман делује на веома сличан начин као и маслиново и рицинусово уље. На трепавице намажите мало вазелина и можете га оставити цијелу ноћ или га можете испрати након 15-ак минута. Раст нових трепавица треба приметити након неколико недеља.
Исхрана Ако је ваша исхрана богата протеинима и витаминима, свакако би требало да приметите повећан раст трепавица. Здрава храна која вам може помоћи укључује рибу, јаја и јогурт, док протеини соје неће помоћи.
Ako želite lepe i zdrave zube, izbegavajte ovih 5 namirnica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До дугих и густих трепавица уз помоћ природних савезника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.