Дарманен у САД апеловао на јачање безбедносне сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 16:30

Дарманен у САД апеловао на јачање безбедносне сарадње

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен завршио је дводневну посету Сједињеним Америчким Државама посвећену јачању сарадње правосуђа и полицијских служби Француске и САД у борби против тероризма и организованог глобалног криминала. Фото: WikimediaCommons Дарманен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је током разговора у Вашингтону, Њујорку и у седишту Уједињених нација, изразио узнемиреност због „континуиране претње исламског тероризма“ у Европи и затражио од америчке владе да ојача своју антитерористичку сарадњу пре Олимпијских игара у Паризу 2024. године, преноси БФМТВ.
„Овде смо да подсетимо наше саговорнике да за Европљане и за Француску примарни ризик долази од сунитских исламистичких организација и да подсетимо да је антитерористичка сарадња између обавештајних служби апсолутно неопходна“, рекао је Жералд Дарманен.
Према његовим речима, упркос сопственим безбедносним изазовима Американци не смеју да забораве на примарну претњу коју за безбедност Европе представља сунитски тероризам.
Meloni će napustiti samit G7 dan ranije zbog saniranja posledica poplava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дарманен у САД апеловао на јачање безбедносне сарадње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.