Пригожин: Потпуно смо заузели Бахмут

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 15:47

Пригожин: Потпуно смо заузели Бахмут

Вођа руске приватне паравојне организације „Вагнер“, Јевгениј Пригожин, данас је објавио да је над украјинским градом Бахмутом постигнута потпуна контрола. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP Бахмут је иначе поприште најдуготрајнијих и најжешћих борби у рату у Украјини, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
Пригожин је ове тврдње изнео у видеу у којем се појавио у униформи испред бораца који држе руске заставе и обележја Вагнера. „Данас у 12 сати Бахмут је потпуно заузет“, рекао је Пригожин.
Он је додао да ће се његове снаге повући из Бахмута од 25. маја, ради одмора и нове обуке.
„Потпуно смо заузели цео град, од куће до куће“, рекао је он.
Док је Пригожин је говорио, на снимку су се у позадини могле чути удаљене експлозије Из Кијева није било коментара, додаје Ројтерс.
Ukrajinski generalštab: Rusija dosad izgubila 202.430 vojnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин: Потпуно смо заузели Бахмут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.