Вучић: Оно што сам разумео из говора Милатовића сачуваћу за политику Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 15:04

Вучић: Оно што сам разумео из говора Милатовића сачуваћу за политику Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће оно што је разумео из инагуралног говора председника Црне Горе Јакова Милатовића, који између осталог није поменуо Отворени Балкан, али је навео да је отворен за друге инцијативе, сачувати за себе и политку Србије према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Подгорици у наредном периоду. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучић је одговарајући на питање новинара у Подгорици како је разумео Милатовићев говор у којем није поменуо Берлински процес, додао да га је поменуо. „Речима није поменуо Отворени Балкан, али је рекао да је отворен за друге иницијативе. Нешто сам ја пажљивије слушао, а оно што сам разумео сачуваћу за себе и политку Србије у наредном периоду“, рекао је председник и нагласио да увек постоји простор за сарадњу.
Каже да је јасно је да Црна Гора остаје стратешки опредељена својој политици чланства у НАТО.
„Ми свој војни положај доживљавамо другачије. Желимо љубоморно да чувамо нашу војну неутралност, да сами бринемо о свом небу и земљи. Такође, нешто су нам другачије нијансиране поруке око догађаја у свету, али то не мења и не сме да промени наш генерално изразито пријатељски став према Црној Гори“, рекао је он.
Поштујемо њихов избор, то је избор грађана Црне Горе, за то су гласали, додао је Вучић.
На питање да ли ће Милатовић доћи у Београд каже да ће доћи и да претпоставља да ће прво ићи у Брисел. „Увек је добродошао у Београд“, рекао је Вучић и додао да је о тој посети разговрано раније – после избора.
Vučić: Srbija kao i uvek posvećena jačanju dijaloga i saradnje sa Crnom Gorom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Оно што сам разумео из говора Милатовића сачуваћу за политику Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.