Да ли знате најлакши начин за чишћење индукционе плоче?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 15:00

Да ли знате најлакши начин за чишћење индукционе плоче?

Последњих година све више се купују индукционе плоче за кување, али мало ко, пре куповине и уградње, размишља о одржавању. Фото: Pixabay/mgattorna Није реткост да покушате да очистите плочу, али не постижете сјај, а на њој остају мрље. Овом методом ћете брзо и лако постићи резултате. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Појава индукционих плоча за кување изазвала је праву револуцију у процесу кувања, због чега су многи одлучили да своје постојеће, гасне или електричне плоче за кување замене њима. Иако можда нема жлебова и разних додатака, попут плинских плоча за кување, чишћење индукционе плоче за кухање многима није најлакши задатак, и то највише из једног разлога – јер није лако постићи сјај без мрља.
Најбољи савет који треба да се придржавате је да очистите плочу за кување одмах по завршетку кувања и одмах након сваке употребе, чак и ако не изгледа прљаво.
Индукционе плоче се лако чисте због непорозне стаклокерамичке површине, али сада смо дошли до дела од којег многима зада главобоља, а то је како постићи да индукциона плоча има сјај, али без мрља, пише тпортал.
Уз помоћ ова три једноставна корака, сјај ће бити трајан, а мрље ће нестати без трага. Сачекајте да се плоча за кување потпуно охлади пре чишћења.
Ово је најважнији део за одржавање индукционих мрља јер ће свака течност за чишћење коју користите у супротном оставити трагове.
Након што се плоча за кување охлади, узмите уобичајено средство за чишћење индукционих плоча за кување, попрскајте га и обришите крпом од микровлакана.
Уместо папирних убруса, пребришите индукциону плочу другом крпом од микровлакана и малим покретима кружите по површини, чиме ћете заправо постићи ефекат полирања захваљујући коме ће мрље нестати.
Ove stvari ne treba stavljati u sudoper. Nikad!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате најлакши начин за чишћење индукционе плоче? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.