На Продуктној берзи претходне недеље пао и промет и цене

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 11:39

На Продуктној берзи претходне недеље пао и промет и цене

Последњу недељу на Продуктној берзи обележио је приметан пад промета робе а настављен је и пад цена свих примарних пољопривредних производа, наводи се у недељном извештају ове берзе и додаје да је прометовано 375 тона робе, што је за чак 90 одсто мање него недељу дана раније. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay Финансијска вредност прометоване робе износила је 8,5 милиона динара.
На тржишту кукуруза била је слаба активност понуђача и купаца а кукурузом се трговало по цени од 20,50 динара по килограму без ПДВ-а.
За разлику од недељу дана раније, када је пшеница била најтргованија пољопривредна култура, последње недеље смањена је и понуда и потражња ове житарице. Почетком недеље, ишчекивање информација у вези са најављеним преговорима о продужетку важења споразума о Црноморском коридору довело је до неизвесности и суздржаности купаца и продаваца а крајем недеље, продужење поменутог споразума за период од два месеца додатно је допринело мировању на тржишту.
Пшеницом се трговало по цени од 22 динара по килограму без ПДВ-а.
Ни на тржишту соје није било веће активности, како понуђача тако ни купаца па није ни било закључења берзанских уговора за сојино зрно. Сточним јечмом са хектолитром 56 трговало се у малим количинама по цени од 21,60 динара по килограму без ПДВ-а, наводи се у извештају Продуктне берзе.
Građani bankama duguju 1.493 milijarde dinara, najviše kroz gotovinske kredite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Продуктној берзи претходне недеље пао и промет и цене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.