Председница Тајвана: Рат није опција

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 09:34

Председница Тајвана: Рат није опција

Председница Тајвана Цај Инг-вен обећала је данас да ће бити одржан статус кво мира и стабилности у Тајванском мореузу, услед јаких тензија са Кином, и истакла да „рат није опција“, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/Taiwan Presidential Office via AP „Тајван неће провоцирати и неће поклекнути >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пред кинеским притиском“, рекла је Цај на обележавању њене седме годишњице управљања острвом.
Кина, која Тајван сматра својом територијом, одбацила је позиве на разговор са Цај, јер је сматра сепаратистом, која је рекла да ће бранити тајванску слободу и демократију. „Рат није опција, ниједна страна не може једнострано променити статус кво немирољубивим методама. Одржавања статуса кво мира и стабилности је консензус за свет и Тајван. Иако је свуда око Тајвана ризик, Тајпеј није изазивач ризика. Одговорни смо, и Тајван ће, заједно са демократским државама и заједницама у свету, ублажити те ризике“, поручила је Цај.
Bajden u memorijalnom muzeju u Hirošimi: Težiću svetu bez nuklearnog oružja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председница Тајвана: Рат није опција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.