Једини црни републиканац у америчком Сенату кандидоваће се за председника

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 19:17

Једини црни републиканац у америчком Сенату кандидоваће се за председника

Једини црни републикански сенатор, Тим Скот из Јужне Каролине данас је ушао у трку за председничке изборе, који ће бити одржани 2024. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Скот (57) је Федералној изборној комисији поднео изјаву о кандидатури, а очекује се да ће почетак председничке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кампање објави у понедељак у Северном Чарлстону.
Према последњим анкетама, само око 2 одсто републиканаца планира да гласа за њега на предизборима, док је више од половине њих за бившег председника Доналда Трампа, а око петина за гувернера Флориде Рона ДеСантиса, за кога се очекује да ће ући у трку наредних дана, преноси Ројтерс.
Агенција навод да његова позитивна кампања представља супротност у односу на противкандидате, укључујући Трампа и ДеСантиса, који истичу, поред осталог, да је америчком друштву потребно „спасавање од корумпиране левичарске елите“.
Скот је често замерао Трампу због расно несензбилних коментара док је био председник, али је и оптужио демократе да искоришћавају расне тензије у партијске сврхе.
Око 92 одсто црних гласача подржало демократу Џозефа Бајдена на председничким изборима 2020, док је 55 одсто белих гласача било за Трампа.
Bajden umalo pao silazeći niz stepenice u Hirošimi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једини црни републиканац у америчком Сенату кандидоваће се за председника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.