Путин: Противници Русије који имају неоколонијалне идеје су идиоти

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 15:33

Путин: Противници Русије који имају неоколонијалне идеје су идиоти

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да се на Русију врши агресиван спољни притисак, да противници земље позивају да се она подели на десетине мини-држава, као и да су противници Русије, људи са неоколонијалним размишљањем – идиоти, јер, како је истакао, не схватају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је управо национална разноликост оно што чини земљу јачом и узалуд рачунају на тај ефекат. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Већ сам рекао да су људи који се руководе својим неоколонијалним идејама идиоти и они би заузели друго место у конкуренцији идиота. Зашто само друго? Зато што су идиоти“, рекао је руски лидер, пренео је „Спутњик“.
Он је истакао да се врши агресиван спољни притисак на Русију, на цело руско друштво.
„Видимо какав се агресиван спољни притисак сада врши на Русију, на све наше друштво. Против нас је усмерен готово цео арсенал: економски, војни, политички, информациони. Покренута је најснажнија антируска пропаганда“, казао је Путин у Пјатигорску, где учествује на седници Савета за међунационалне односе.
Он је истакао да не престају напади на руску културу и духовне вредности, као ни покушаји да се забије клин у братство народа који живе у Русији.
„Наши противници сматрају да је мултинационалност Русије њена слаба тачка и чине све да нас поделе. Они организују провокације унутар националних заједница. Наводно у име руских народа, оснивају различита друштвена и политичка удружења која представљају само њих и провокаторе попут њих. Дрско говоре о потреби такозване деколонизације Русије“, казао је Путин.
Он је рекао да су позиви да се Русија подели на десетине малих држава повезани са себичним интересима.
„Говоре да је Русију потребно поделити на десетине малих држава. Јасно је зашто. Како би их касније потчинили својој вољи, експлоатисали, користили за своје себичне интересе. Они немају друге циљеве“, оценио је руски лидер.
Er Srbija od danas počela da leti i do Napulja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Противници Русије који имају неоколонијалне идеје су идиоти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.