ЕУЛЕКС повећао степен спремности на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 15:17

ЕУЛЕКС повећао степен спремности на Косову и Метохији

Мисија Европске уније за владавину права на Косову (ЕУЛЕX) повећао је степен спремности услед полагања заклетви новоизабраних градоначелника у четири општине на северу Косова и Метохије, потврђено је данас Тањугу из ове Мисије. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic „Мисија Европске уније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за владавину права на Косову (Еулеx) помно прати дешавања на северу Косова кроз присуство своје
Специјализоване полицијске јединице и Резервне специјализоване полицијске јединице, као и наших виших полицијских саветника и другог особља присутног у тој области, у блиској координација са Полицијом Косова и КФОР-ом“, наводи се у одговору ЕУЛЕX-а Танјугу.
Поред тога, у Митровици се налазе Снаге за брзо реаговање са веома кратким временом одзива, које су у приправности 24 сата дневно.
„С обзиром на церемонију полагања заклетвИ, ЕУЛЕX је повећао степен спремности. Специјализована полицијска јединица Мисије и Резервна специјализована полицијска јединица, као друга инстанца за безбедносни одговор, спремне су да, ако се то затражи и ако буде потребно, подрже Полицију Косова у очувању стабилности Косова и безбедности свих његових заједница“, наводи се у саопштењу ЕУЛЕX-а.
Данас је у Северној Митровици заклетву положио новоизабрани градоначеник Ердан Атић, а за сада се не зна кад ће ту учинити и остали председници Општина на северу.
Er Srbija od danas počela da leti i do Napulja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУЛЕКС повећао степен спремности на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.