Грешке које праве многи када први пут постану родитељи

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 15:00

Грешке које праве многи када први пут постану родитељи

Ако немате претходног искуства, родитељство ће вам бити прави изазов. Међутим, као и са многим стварима у животу, научићете из својих грешака. Фото; Pixabay/stevewellsrealestate Грешке типичне за оне који се први пут сусрећу са родитељством и васпитањем деце.
Не делe одговорности Бебе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се стварају захваљујући двоје људи. Ако имате ту могућност, логично би било да ви и ваш партнер равноправно учествујете у бризи о детету. Тако ће свако од вас добити своје слободно време, али ћете се боље учити и разумети.
Не уживају у тренутку У својој потрази да будете савршени родитељ, често заборавите да уживате у тренутку. Пазите да одједном не схватите да је ваше дете одрасло, а да не знате како и када се то догодило.
Очекивање најгорег Свако од нас има различита очекивања, али често новопечени родитељи верују да их чека само најгоре – тешки порођаји, компликације, непроспаване ноћи… Међутим, такав став је потпуно погрешан.
Игнорисање партнера Када је у питању ваш однос са партнером, постати родитељ може узети данак. Многи нови родитељи су толико заузети бригом о свом новорођенчету да забораве на потребе свог партнера.
Паника због ситница Почетне фазе родитељства биће хаотичне и обележене непотребном паником. Морате научити да се опустите, јер ће паника погоршати сваку ситуацију.
Игнорисање сопствених потреба Једна од најчешћих грешака је игнорисање сопствених потреба, али брига о себи и током и након трудноће је кључна.
Верујете свему што вам други људи саветују Потпуно је јасно и очекивано да ћете много научити од људи који су искуснији у овом животном изазову. Не верујте свему што вам кажу.
Loše raspoloženje oca utiče na ovo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешке које праве многи када први пут постану родитељи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.