Ердоган: Имам посебне односе са Путином, Запад нема уравнотежен приступ

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 13:50

Ердоган: Имам посебне односе са Путином, Запад нема уравнотежен приступ

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да са руским председником Владимиром Путином има посебне односе који напредују и критиковао Запад због тога што нема уравнотежен приступ према Москви. Фото: Танјуг/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP „Нећемо увести санкције Русији, као што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је то учинио Запад. Русија и Турска су потребне једна другој на свим могућим пољима“, рекао је Ердоган у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Истакао је да би Запад требало да следи његово понашање. „Запад нема балансиран приступ, а потребан вам је уравнотежен приступ према земљи као што је Русија“, рекао је Ердоган.
Говорећи о продужењу споразума о житу, турски председник је рекао да је то било могуће због његовог „посебног односа са председником Путином“.
Када је реч о питању чланства Шведске у НАТО-у, Ердоган је рекао да Анкара не може да подржи њено чланство у Алијанси, све док Шведска наставља да „дозвољава терористичким групама да слободно лутају“ том земљом.
„Тренутно нисмо спремни за Шведску, зато што чланица НАТО-а треба да има чврст став када је у питању борба против тероризма“, поручио је он. У интервјуу за америчку телевизију, Ердоган је критиковао америчког председника Џоа Бајдена који га је назвао аутократом.
„Да ли би диктатор икада ишао у други круг избора?“, упитао је турски председник.
Он је додао да је оптимистичан када је реч о другом кругу председничких избора.
„Ово је ново искуство за турску демократију. Верујем да ће мој народ гласати за јаку демократију на изборима следеће недеље“, рекао је Ердоган.
Турски председник је одбацио оптужбе да гуши слободу, тврдећи да у Турској нико није иза решетака због својих идеја. У Турској ће 28. маја бити одржан други круг председничких избора, након што је у првом кругу Ердоган освојио 49,51 одсто гласова, док је његов главни противкандидат освојио 44,8 одсто гласова.
Više od polovine svetskih jezera se smanjilo u poslednjih 30 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Имам посебне односе са Путином, Запад нема уравнотежен приступ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.