Кијев: Русија покушава да поврати територију око Бахмута, одбијамо нападе

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 10:51

Кијев: Русија покушава да поврати територију око Бахмута, одбијамо нападе

Руске снаге покушавају да поврате територију коју су изгубиле око Бахмута на истоку Украјине, али кијевске снаге одбијају нападе, изјавила је данас заменица украјинског министра одбране Хана Малијар. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Она је рекла да су руске оствариле неке добитке у самом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << граду, али да га не контролишу, те да борбе и даље бесне, преноси Ројтерс.
Малијар је јуче изјавила да су украјинске трупе оствариле напредак око Бахмута, те да је војска повратила око 20 квадратних километара у последњих неколико дана.
Истакла је да догађаје у Бахмуту не треба извлачити из контекста. “На пример, у року од неколико дана, наше трупе су ослободиле око 20 квадратних километара од непријатеља на северу и југу предграђа Бахмута, док истовремено, непријатељ нешто напредује у самом Бахмуту, потпуно разарајући град артиљеријом. Тешке борбе се настављају са различитим резултатима“, рекла је она и додала да Русија шаље још падобранаца.
Украјинска војска саопштила је прошле недеље да је почела да потискује руске снаге око Бахмута после месеци тешких борби, а Москва је признала да су се њене снаге повукле северно од града. Ројтерс наводи да Москва види Бахмут као одскочну даску ка освајању остатка региона Донбаса.
Zemljotres u Tihom okeanu: upozorenje na cunami više nije na snazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кијев: Русија покушава да поврати територију око Бахмута, одбијамо нападе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.