Расте Купа код Петриње, очекује се рекордан водостај

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 09:15

Расте Купа код Петриње, очекује се рекордан водостај

Због обилних киша поједине делове Хрватске захватиле су поплаве, а у Петрињи се очекује долазак воденог таласа. Фото: Танјуг/фото Хина/Звонко Куцелин Водостај Купе код Петриње је наставио да расте и сад износи 974 центиметра.
Очекује се да би на врхунцу воденог таласа Купа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << могла нарасти до рекордних 1.000 центиметара, преноси Index.
У Сиску је вода пробила насип који је оштећен у земљотресу.
Кроз Карловац је прошао велики водени талас, а водостај Коране је досегао рекордан ниво од 852 центиметра.
Заустављен је раст Уне у Хрватској Костајници, након што је у среду поплављен центар града.
Река Зрмања у Обровцу се повлачи након што је у понедељак ујутро водостај достигао историјска 302 центиметра, што је чак 39 центиметара више од досад највишег водостаја Зрмање измереног у том граду.
Школе у Обровцу данас почињу да раде.
Bonačini: Poplave u regionu Emilija-Romanja izazvale ogromnu štetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расте Купа код Петриње, очекује се рекордан водостај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.