Папа се нада да ће успети да пошаље мировне изасланике у Кијев и Москву

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 19:01

Папа се нада да ће успети да пошаље мировне изасланике у Кијев и Москву

Папа Фрања се нада да ће послати личне мировне изасланике код украјинског и руског председника како би покушали да посредују у прекиду рата, објављено је данас на сајту специјализованом за вести из Ватикана. Фото: AP/Gregorio Borgia Наводи се да је то била мисија о којој је папа говорио, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када се прошлог месеца враћао из Мађарске, преноси Ројтерс.
Према веб страници, план је да кардинал Матео Зупи из Болоње оде у Кијев на разговоре са украјинским председником Володимиром Зеленским.
С друге стране, шеф ватиканског одељења за источне цркве надбискуп Клаудио Гуџероти требало би да оде у Москву да се састане са председником Владимиром Путином.
Враћајући се са путовања у Мађарску 30. априла папа је прокоментарисао укљученост Ватикана у мисију окончања рата.
„Мисија је у току, али још није јавна, а када буде, открићу је“, рекао је он новинарима.
Међутим, како се напомиње, оба председника сложила да се састану са папиним изасланицима, без навођења извора и детаља.
Зеленски се састао са папом Фрањом у Ватикану прошле суботе, али у коментарима након одбацио је могућност папског посредовања.
„Уз све поштовање према Његовој Светости, нису нам потребни посредници, већ праведан мир, јер Путин само убија, па немамо потребу за посредовање са њим“, рекао је Зеленски.
Rusija napala sa 30 krstarećih raketa, ukrajinska PVO oborila 29

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа се нада да ће успети да пошаље мировне изасланике у Кијев и Москву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.